lördag 20 februari 2010

Kanada – en del av Asien? (Sammanfattning vecka 1 och lite bilder)

Vi har mest hängt på labbet. Där blir vi omhändertagna av diverse asiater:
Asiat1) Dominique från Madagaskar men med kinesiskt arv ska vara vår huvudsakliga handledare här i Montreal. Han säger inte så mycket, men föredrar att prata om hockey framför medicin och kirurgi.
Asiat2)Ingen skrattar åt våra skämt här, men vår instruktör på labbet, Minh från Vietnam, brukar i alla fall skratta åt oss. Hon är den som tar hand om oss mest just nu och visar oss grejer på labbet.
Asiat3) En tjej från Kina med det något manliga namnet Dan. Hon är student och hon visar oss hur man utför hjärtoperationer på råttor. Jag har även fått utföra några stycken själv, vilket har varit roligt. Väldigt entusiastisk, hetsig och omtänksam tjej.
Asiat4) En asskön gubbe i åldern75+. Han är från Taiwan och är något av en legend inom hjärtkirurgi. Alla andra är lite smårädda för honom, men vi är bundisar! Ofta sitter vi och lyssnar på när han berättar intressanta anekdoter på hans kontor. Han kan dyka upp när som helst och avbryta det vi håller på med för att han vill prata med the Swedish students.
Asiat5) Heter Sapna och är en tjej från Indien som forskar på samma labb. Vi brukar titta på vad hon gör och tycka det är ganska långtråkigt, men hon har iaf tipsat oss om lite nattklubbar här i staden.
Sen är det en svensk kille från Malmö också som heter Patrik. Han är rätt konstig och förföljer mig hela dagarna. Han skrattar högt. Han har till och med gått in i lägenheten och ligger i rummet bredvid. Snälla hjälp mig om ni läser det här…

Så förutom att vara på labbet och studera lite olika labbmetoder så har vi under vecka 1 bestigit Mount Royale som ligger i en stor park mitt i stan. Från toppen fick vi den briljanta idén att ta en genväg för att komma till de franska kvarteren. De följande två timmarna fick vi pulsa genom snö och kunde inte se något annat än träd, men till slut tog genvägen slut och vi var tillbaka i civilisationen! Senare under veckan fick vi följa med på två avancerade hjärtoperationer med Dr Dominique. Av någon anledning var de inte vana vid fotograferande turister i operationssalen, men det funkade bra det också och operationerna gick bra. - Montreals svenska kirurgteam fixa biffen som vanligt ;)

Allting i Montreal är dyrt förutom öl, chips och bio. Därför fick vi tipset från Minh att dra till Chinatown för att äta – och Chinatown var en hit! Buffé av hög kvalitet för ca 70 kronor med kinesiskt, sushi och pizza att välja mellan stämmer bra överens med vår budget, så det lär bli ett återbesök till Chinatown när vi tröttnat på chips och öl. På lördagen drog vi med Patriks kusin Michel och hans enormt söta dotter till Montreals biodôme och tittade på djur och natur.

Vecka 2 kommer inom kort!
//Janne



På väg upp för Mont Royale


Väl på toppen blir vi plåtade av svartrockare


Patrik: Det ska finnas ett kors här någonstans...


Vi är totalt vilse men Jan har ändå tid och "posa"


Vi är Montreals bästa svenska hjärtkirurg-team!


Jan: Stop operating! I'm just gonna take a quick picture


Sofia, du önskade en bild på China Town?


China Town


På Montreals Biodôme kom en fågel fram och frågade om han fick vara med på en bild med Jan


Pie-IX är det lutande tornet i Montreal


3 män och en baby

2 kommentarer:

  1. Ni e så snygga med munskydd! inte för att man inte ser era ansikten då utan för att det klär er....:) Puss, Samuel:)

    SvaraRadera
  2. hahah!! taaack för den fina bilden på kinesiska eh... templet... ööh. ingången?? haha!! kan itne jag få maila en bild till er på den EXAKT samma fågeln som jan posar med?? hahaha!! aslikt!!

    hur går det med kirurgin? får ni göra nåra operationer själva än? jag hade aldrig lämnat mitt liv i era händer, patrik kunde inte ens avgöra om jag hade halsfluss eller inte trots mina tonsiller stora som kastanjer!
    ni är säkert jätteduktiga dock :)

    vi ska ha inflyttningsfest i grottan imorn! ni hade fått komma om ni var hemma, men ni är säkert ute å hålligångar i mountainreal.

    peace!!! /sofia

    SvaraRadera