lördag 27 mars 2010

Two Finger Tom

Nu var det verkligen ett bra tag sen någonting hände på den här bloggen, så författarna kände att det var dags för en update.

För ett tag sedan var det S:t Patricks day, vilket är en mycket viktig och helig dag i Montreal liksom på många andra ställen världen över. Nyfikna undrade vi exakt varför folk firar den här högtiden och det verkar vara så att det är kul att vara asfull med gröna kläder på sig alternativt klädd som Patrik. No reasons needed… Och grönt var det. Vart man än gick så såg man grönt. Gröna paraplyer, gröna hattar, gröna bilar, gröna kiltar, gröna glasflaskor. Ja allt var grönt – det till och med doftade grönt! Det sistnämnda pga alla cannabisrökande människor som liksom oss stod och tittade paraden. Vi mötte upp Sapna (asiat nr5 numera även känd som ”the ratkiller”) och en väninna till henne och drog till Peel pub där man för ett rimligt pris kunde köpa sig öl i 4-literskannor. Ölen var äcklig, men som sagt prisvärd.

På labbet har det gått segt den senaste tiden. Vi har kommit fram till vad vi borde göra, vilket är positivt, men allt tar så sjukligt lång tid. Just nu väntar vi på att de grejer som vi beställt till labbet ska komma fram. Bland dessa grejer ett gäng råttor som ska vara våra studieobjekt. Sapna har berättat för oss om hur mycket hon hatar att jobba med råttor, och hur glad hon är över att hon är färdig med den delen i sitt projekt. Vi får inte jobba med råttorna själva utan vissa tillstånd, men problemet har löst sig nu för vår handledare på labbet har tvingat Sapna att göra jobbet med råttorna, inklusive att avliva dem. Därför har vi nu till hennes stora glädje gett henne det charmiga smeknamnet ”the ratkiller”. Men som generös belöning kan hon få ha med sitt namn på vår artikel om det bli någon…

Förra helgen tog vi oss i kragen och åkte till bergen för lite alpina nöjen. Solen strålade och det var grymt skönt att få susa ner för backarna igen! Patrik kämpade på riktigt bra och klarade sig undan med endast en mindre axelskada. På bussen till fjällen träffade vi några utbytesstudenter som vi åkte med hela dagen – fransmannen Thomas och Australiensarn Daniel som otippat nog pratar svenska. Han har skrivit en sång som heter ”Klappa lilla magen” som vi har på film, men den kommer nog aldrig slå igenom. Vi hade en trevlig dag i skidbacken och lurade ytterligare en människa att vi brukar slåss mot isbjörnar i Sverige. Att det är ett slags mandomsprov men man får ha kniv. De flesta vill köra med kniv, och vissa strider är till och med riggade på det sätt att man knarkat isbjörnen i förväg. Alla fuskar när de dödar isbjörnar, lurade vi dem, förutom Two Finger Tom som ville spela hjälte. Tjejen vi lurade har än så länge, enligt vad hon själv uppgett, inte hittat Two Finger Tom på facebook.

Kanske inte så jäkla innovativt men sjukt roligt.


Från Kanada - Patrik och Jan


Från första utekvällen. Innan vi träffade italienarna.


Los italianos!


Vacker dag på campus. Solbrillor på!


Ett vanligt skyltfönster i Gay-village


En stor-stark till Jan


S:t Patrick's på Peel pub


Årets första lunch på uteservering


Den gamle professorn tog oss på promenad till det vackra området Westmount. Det var en trevlig promenad, med inspirerande samtal, bland flotta villor och schysst utsikt.


I liften inför första åket!


I backen med Tomas och Daniel

2 kommentarer:

  1. Haha! jag diggar att ni ljuger för alla hela tiden, sånt är ju frikkin hilarious! Och vist är St Patrick's day grym, jag missar den varje år...

    /Rövbögsmonstret

    SvaraRadera
  2. Ovanligt att ni hittar på historier, ni ljuger säkert om att ni hade ljugit för dom.. haha=)
    / Johanna "the amazing" Jönsson

    SvaraRadera